Somberheid ICT-arbeidsmarkt
houdt aan


16-07-2009


Het aantal banen op de ICT-arbeidsmarkt is wederom gedaald, hoewel het aanbod minder hard daalt dan in de vorige maanden.

Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De ict-index staat voor de maand juni op 86, 2 punten lager dan een maand eerder. Vorige maand daalde de index nog met 9 punten.

Gemeten over heel Europa staat de ict-index op 80, 3 punten lager dan in de maand mei. Monsterboard meet het vacatureaanbod in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Gezondheidszorg

In sommige Nederlandse sectoren was in de maand juni wel sprake van een stijging van het vacatureaanbod. Bij de vorige Monsterboard Employment Index lieten alle sectoren nog een daling zijn in het online vacatureaanbod, in juni steeg in vijf sectoren het aantal beschikbare banen, onder meer in de gezondheidszorg en de sociale dienstverlening.

De index voor het gehele Nederlandse vacatureaanbod staat nu op 92. Daarmee is Nederland het enige door Monsterboard gemeten land waar de index lager dan 100 is.

Ernst - Jan Hamel  WebWereld

Index