6 IT-tips met snelle resultaten

12-12-2014

Maak als IT-manager tijdens de volgende managementvergadering indruk op je collega's met deze zes tips voor IT-veranderingen die tot snelle resultaten leiden.

1. Omarm real-time analytics

Analyse van bedrijfsinformatie is een essentieel onderdeel van een moderne bedrijfsvoering. De helft van de managers beschikt niet over alle informatie die hij nodig heeft om zijn werk goed te doen. De juiste IT-infrastructuur voor data-analyse biedt zowel managers als medewerkers toegang tot de data die essentieel is voor hun werk.

2. Ontsluit klant-informatie

Wie medewerkers op een veilige manier toegang geeft tot alle klantgegevens, kan rekenen op extra omzet. Onderzoek van McKinsey toont aan dat winkelbedrijven dankzij big data hun marge met 60 procent hebben verhoogd. Het is dan van belang dat alle medewerkers op een veilige manier toegang hebben tot de data, ongeacht de bron van de data of de locatie waar de gegevens oorspronkelijk werden opgeslagen.

3. Verkort de reactietijd

Wie snel reageert op veranderingen, kan zijn omzet met een derde laten groeien, blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de MIT Sloan Management Review en het IBM Institute of Business Value (IBV). Real-time analyse van bedrijfsgegevens is de sleutel tot snelle reacties. De gegevens die je sowieso al hebt, gaan dus nog harder voor je werken. Analyse van bedrijfsgegevens helpt niet alleen om de samenwerking tussen verschillende medewerkers en afdelingen te verbeteren, maar ook om problemen sneller op te lossen. Bovendien helpt het om sneller nieuwe groeimarkten te ontdekken en te ontginnen. Een geïntegreerde, high-performance IT-infrastructuur is een essentieel onderdeel daarvan.

4. Zorg voor systemen die altijd goed functioneren

Is het toeval dat bedrijven die vandaag de dag vooroplopen 2,4 maal vaker gebruikmaken van cloud-oplossingen voor het verbeteren van klantrelaties? Dat bleek uit een onderzoek van het IBM Center for Applied Insights onder 802 managers uit dertien landen. Of is het toeval dat 54 procent van de topmanagers denkt dat de cloud betere mogelijkheden biedt voor omzetgroei dan andere opties? Dankzij cloud nemen organisaties in ieder geval nieuwe diensten sneller in productie, en daarmee verdienen zij hun investeringen ook sneller terug.

5. Bespaar op je infrastructuur

Combineer cloud-diensten met de juiste infrastructuur en je zult op onverwachte momenten nieuwe zakelijke mogelijkheden ontwaren. Volgens een onafhankelijk onderzoek van International Technology Group zien cloud-gebruikers de beheerskosten gemiddeld met 50 procent dalen. Dat geld kan je alvast opzij zetten voor toekomstige investeringen of innovaties.

6. Eet van vier walletjes

Naast het vertrouwde interne serverpark beschikken moderne organisaties ook over meerdere vormen van cloud zoals IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) and SaaS (Software as a Service). Leveranciers bepleiten vaak dat hun product het beste is voor alle gebruikers, maar in de praktijk gebruiken organisaties vaak vier platformen door elkaar. Gartner riep een dergelijke hybride cloud al uit tot strategische technologie voor 2014. In alle gevallen zijn open diensten essentieel om alles goed te laten samenwerken.

ComputerWorld  IBM

Index