IT dringt zich op aan bedrijfsprocessen

6 sep. 2013

IT zal door verdere innovatie steeds meer gebruikt worden aan de voorkant van zakelijke processen in plaats van de achterkant, zoals dat nu nog vaak het geval is. Dat zegt Dennis Leerentveld van facilitair bedrijf ISS. Hij spreekt over de inzet van IT in het facilitair bedrijf op IT Innovation Day.

Wat betekent innovatie voor jou?

De uitdaging. Bij ISS is mijn inzet voor innovatie een weg van pieken en dalen. Onverwachte successen waarbij de inzet minimaal is geweest tot moeizame programma’s waarbij veel overredingskracht nodig was om hetzelfde of minder succes te behalen.

Wat zie jij als het voornaamste obstakel voor innovatie?

Geloven in het succes van innovatie. Wetende dat er krachten zijn die het liefste doorvaren op dezelfde wind en deze toch te motiveren om mee te varen met de nieuwe koers.

Wat betekent innovatie voor de drie doelgroepen (ICT Professionals / IT Management / CIO & IT Directie) die we op IT Innovation Day bereiken?

Operationele, tactische en strategische benadering van innovatie. Van visie tot het daadwerkelijk implementeren van innovatie welke wordt gedragen door de gehele organisatie. Een innovatiebron voor elk niveau.

Hoe kunnen zij innovatie een rol geven in hun dagelijks werk?

Vanuit strategisch niveau de deur open houden voor nieuwe ideeën welke worden aangedragen vanuit alle lagen vanuit de organisatie. Ik zie te vaak dat top-down geen draagvlak creëert waardoor innovatie een leuk probeersel blijft.

Waar liggen volgens jou de grootste innovatiekansen op dit moment?

De facilitaire dienstverlening staat aan de vooravond van de innovatierevolutie. Informatietechnologie wordt nu vooral aan de achterkant van de organisatie gebruikt. Nu, door facilitaire behoeftes meetbaar te maken door sensoren, zie ik dat er meer informatieafhankelijkheden komen in het schoonmaak business-proces zelf waardoor de IT-behoefte hier explosief zal groeien.

Dennis Leerentveld is een van de sprekers op IT Innovation Day, het evenement over IT en innovatie op 19 september in Amersfoort. Meer weten? Volg IT Innovation Day op Facebook en maak kans op een t-shirt van Webwereld!

ComputerWorld  Rene Schoenmaker

Index