Vraag naar ICT-er blijft groot

16-01-2015

In 2015 zit je er als ICT-er wederom goed bij op de arbeidsmarkt, vooral als je een hbo-achtergrond hebt. De vraag naar deze groep is in 2015 vijf keer zo groot dan het aantal werkzoekenden in deze sector.

Nederland kruipt langzaam uit het dal van de economische crisis en dat is te zien op de arbeidsmarkt, vooral in de ICT- en automatiseringssector zullen in 2015 veel arbeidsplaatsen beschikbaar zijn.

Woordvoerder van Nederland ICT Michel van Schie: "In 2015 zal een groeiende vraag zijn naar mensen met kennis van IT en business. Denk hierbij aan beroepen waar een technisch profiel gecombineerd moet worden met een commerciële inslag, zoals technische consultants, presales specialisten en architecten of solution designers."

Specifieke beroepen

Op dit moment is er veel vraag naar de volgende IT-beroepen:

Hoger

Wetenschappelijk

Daarnaast wordt Big Data als maar belangrijker in het bedrijfsleven en ben je als data-onderzoeker populair bij de Nederlandse bedrijven in 2015.

Opleiding

In Nederland worden al enkele cursussen aangeboden om de Big Data-kennis te vergroten, maar zal in 2015 verder uitbreiden. "Op dit moment wordt er gesproken over de zogenoemde 'Data Scientists' die in het Big Data-veld waarde kunnen toevoegen aan organisaties. Diverse universiteiten en hogescholen zijn bezig om deze richting nu aan te bieden. Data-analyse en -verwerking wordt steeds belangrijker", laat Van Schie weten.

ComputerWorld   Geert Wit

Index