Arbeidsmarkt voor IT’ers verbetert flink

06.11.14

Er is een aantrekkende vraag naar IT-professionals met 4% meer personeelsadvertenties in het derde kwartaal dan dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit analyse van recruitmentorganisatie Robert Walters.

Het aantal personeelsadvertenties steeg in het derde kwartaal van 2014 met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hieruit blijkt dat de mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt gestaag toeneemt.

Door het toenemende belang van business intelligence en data management is er veel vraag naar IT-professionals. De sector is een van de grootste qua volume in personeelsadvertenties en met de stijging van 4% in geadverteerde IT vacatures zet deze trend zich voort.

Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux: “Uit de stijging van het aantal advertenties op jaarbasis blijkt dat er over de hele linie een opwaartse trend is. De economische omstandigheden wereldwijd hebben een positief effect op de arbeidsmarkt in Nederland, terwijl technologische uitdagingen een blijvende impuls geven aan een bloeiende IT-sector.”

“Bij de meeste vacatures gaat het om vervanging, maar er is ook een gezonde markt voor nieuwe functies. Over de gehele linie is het een relatief drukke zomer geweest en vooruitblikkend op het laatste kwartaal van het jaar verwachten we dat het ondernemersvertrouwen nog verder zal toenemen.”

ITexecutive Redactie

Index