Google benoemt Capelle a/d IJssel tot beste internetgemeente in ZH

16-10-2014

Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot de gemeente die de economische kansen van het internet het beste benut in de provincie Zuid-Holland. De gemeente ontvangt daarvoor een eTown Award. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Google. Deze prijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikt maakt van het internet. De gemeente Naarden (Noord-Holland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoek doen naar de online kracht van lokale bedrijven. Dit jaar is voor de tweede keer onderzocht welke Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten. SEO Economisch Onderzoek heeft dit per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal webwinkels, het aantal bedrijven dat adverteert met Google AdWords en diens bestedingen, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente. Google reikt per provincie aan één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.
Eric Faassen, Wethouder Economische Zaken, Capelle aan den IJssel: “Dat de Capelse ondernemers deze prijs winnen is alleszeggend over innovatieve kracht van het Capelse bedrijfsleven. De economische kracht van internet wordt breed ingezet en we hebben topbedrijven en een hele schare kleinere bedrijven en zzp’ers die sterk zijn met e-commerce. Ik ben heel trots maar niet echt verbaasd dat juist de Capelse ondernemers deze prijs winnen.”
Rogier Klimbie, hoofd beleidszaken van Google Nederland: “Het internet biedt ook minder grote ondernemingen de kans om wereldwijd nieuwe klanten te bereiken. Dit onderzoek toont aan dat juist ook in kleinere plaatsen mensen volop online ondernemen.”

Rijnmond Business  Kees van 't Zelfde

Index