Wi-Fi en BYOD bepalen toekomst mobiel werken

06-06-2013

Mobiele medewerkers gebruiken hun connectiviteit om productiever en langer te kunnen werken. Het meeste werk wordt via Wi-Fi-verbindingen verricht. Dit blijkt uit het veertiende Global Mobile Workforce-rapport van mobility- en telecomdienstverlener iPass, dat elk kwartaal wordt uitgebracht. Hiervoor zijn 1150 mobiele werkers ondervraagd. Echter, slechte connectiviteit, dure Wi-Fi-verbindingen en een overdreven streng bring your own device (byod)-beleid belemmeren deze ontwikkeling.

Het iPass-rapport onthult een interessante correlatie tussen de gewerkte uren en byod, met regionale verschillen daarin. In Noord-Amerika werken ze gemiddeld meer uren (vijftig) per week dan de collega's in Zuidoost-Azië (48) en Europa (47). Meer dan de helft (51 procent) van alle mobiel werkende mensen werkt vijftig uur of meer per week en 16 procent werkt zelfs zestig uur of meer. Het blijkt dat Noord-Amerikanen niet alleen meer werken dan andere mobiele werknemers, maar ook dat zij hun smartphones als een belangrijk hulpmiddel voor de productiviteit zien (rapport vierde kwartaal 2012). Byod-beleid kan bijdragen aan verhoging van de productiviteit, omdat het werknemers keuzevrijheid geeft, zodat ze kunnen werken waar en wanneer ze maar willen.

Byod-beleid

Omdat het belang van byod voor mobiele medewerkers wordt benadrukt, maken inmiddels 70 procent van alle mobiele medewerkers gebruik van het byod-beleid binnen hun bedrijf. Van alle respondenten, werken Noord-Amerikanen het meest bij bedrijven die byod toestaan. Dit beleid is zo belangrijk aan het worden, dat 35 procent van alle respondenten zegt dat het byod-beleid van een bedrijf hun keuzes over het dienstverband kunnen gaan beïnvloeden.

‘Het wordt steeds duidelijker dat innovatieve it-afdelingen de productiviteit van medewerkers flink kunnen verbeteren door ze te voorzien van smartphones, tablets en connectiviteit tijdens het reizen of tijdens het werken op afstand’, zegt iPass-ceo Evan Kaplan. ‘Hoewel byod en Wi-Fi niet overal beschikbaar zijn, toont dit onderzoek aan dat mobiele werknemers toegang willen tot betrouwbare en rendabele verbindingen waar en wanneer ze moeten werken.’

Werken via Wi-Fi-hotspot

De meeste mobiele mensen besteden het grootste deel van hun werkdagen binnen het bereik van een Wi-Fi-hotspot. Ongeveer 41 procent van de respondenten zegt dat het ontbreken van een draadloze verbinding hen gedurende minstens 10 procent van de werkdag minder productief maakt. Dat komt neer op ongeveer 251 verloren uren per jaar, ofwel meer dan een maand aan verloren productiviteit, per jaar per werknemer.

Het productiviteitsverlies is waarschijnlijk nog hoger, met 18 procent van de mobiele medewerkers die zeggen dat ze minstens 25 procent van hun dag niet productief kunnen zijn door het ontbreken van Wi-Fi. Een meerderheid van de respondenten voelt zich ‘productiever’ in plaats van ‘minder productief’ wanneer zij vanuit huis of vanuit andere locaties op afstand werken.

Andere bevindingen

•             59 procent van de mobiele medewerkers heeft ruim vijftien euro betaald voor eenmalig gebruik van Wi-Fi. 24 procent van hen zelfs meer dan 23 euro.

•             70 procent van de mobiele werknemers krijgt toestemming om hun persoonlijke mobiele apparaten te gebruiken voor het werk (byod). Noord-Amerikaanse werknemers werken het liefst voor een bedrijf met een byod-beleid, gevolgd door Zuidoost-Aziatische werknemers en Europese werknemers. Van alle respondenten die volgens byod werken, zei de meerderheid dat ze Wi-Fi-kosten voor hun persoonlijke mobiele apparaten declareren of zouden declareren.

•             Mobiele mensen werken op verschillende locaties. De meest waarschijnlijke zijn hun huis of een flexkantoor. 75 procent van hen werkt ook op afstand vanuit hotels, 40 procent geeft aan vanuit vliegtuigen en koffiehuizen te werken, 29 procent werkt ook in het openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en metro’s.

•             Bijna drie van de vier (71 procent) respondenten onderzoekt de beschikbaarheid van Wi-Fi-hotspots alvorens te reizen. Vooral in Zuidoost-Azië, gevolgd door de Europese en Noord-Amerikaanse werknemers.

Computable  Sander Hulsman

Index