IT-dienstverlening in 2020

07-11-2016

Als IT-dienstverlener ziet u uw business snel veranderen. Vijf jaar geleden zag de dienstverlening er wezenlijk anders uit dan vandaag, en tussen nu en 2020 zal het verschil nog groter zijn. De opkomst van de Cloud zorgt voor een transitie van een transactionele business naar IT-as-a-Service. Dit heeft grote gevolgen voor het businessmodel, de organisatie en de infrastructuur van uw bedrijf.

De continuïteit van uw bedrijf staat op het spel. Het is essentieel dat u uw bedrijfsstrategie aanpast aan de nieuwe marktomstandigheden.

Vragen
Als IT-dienstverlener heeft u dus een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Waar ligt mijn toegevoegde waarde? Wie is mijn doelgroep? Welke oplossingen en diensten passen daarbij? Ga ik zelf investeren in een datacenter of Cloudplatform of koop ik dit in?

Transitie
Wij zien veel IT-dienstverleners de transitie maken van on-premise dienstverlener naar Cloud Integrator. Op een enkele uitzondering na die zelf investeert in een datacenter of Cloudomgeving, gaan ze daarbij allemaal een samenwerking aan met externe partijen om zo toegang te krijgen tot technologie, kennis en aanvullende diensten.

Keuzes
De keuzes die u maakt om uw business om te turnen in een nieuw model zijn cruciaal en gaan verder dan kostenefficiënte IT-infrastructuur. Ook security, privacywetgeving en de sterke groei van Microsoft Azure en Amazon Web Services beïnvloeden het landschap. De IT-dienstverlener van de toekomst is geen leverancier, maar een adviseur die dit landschap het beste overziet en de taal van de klant spreekt.

IT-Ezine Eric Vredeveldt – Previder

Index