7 opkikkers voor de productiviteit van je IT-team

26-01-2017

Doelen stellen, goed communiceren en talent tevreden stellen zijn essentieel voor het stimuleren van teamproductiviteit.

Met het verhogen van de productiviteit krijg je niet alleen maar meer omzet, je creƫert voor je werknemers ook een grotere drijfveer om deadlines te halen en meer inzicht in de business te krijgen, terwijl tegelijkertijd de algehele werksfeer verbetert.

Wat zijn de beste manieren om de productiviteit van jouw IT-team te verbeteren?

1. Hanteer een duidelijke strategie

Ondernemingen moeten duidelijke, haalbare doelen stellen voor teams, binnen een passend tijdsbestek. Dit kan door op borden deze targets duidelijk vast te leggen. Op andere borden kun je flowcharts creƫren, die visualiseren met welke planning en acties je deze doelen bereikt. Op deze manier is voor iedereen duidelijk wat er gedaan moet worden.

2. Feedback

Het is van vitaal belang dat de behaalde doelen erkend worden en dat je jouw team beloont. Hierdoor blijft het team zijn best doen om targets te halen.

Positieve feedback is goed voor de moraal en negatieve feedback kan gevaarlijke gebreken in de communicatie voorkomen. Ook helpt het geven van erkenning voor goed werk van personeel bij het behouden van talent en het creƫren van loyaliteit aan het bedrijf.

Teammeetings en groepsmailtjes vormen ook hele goede manieren van feedback geven en zorgen ervoor dat iedereen in het team zich waardevol en nuttig voelt. Het zijn misschien kleine veranderingen in de strategie van het teammanagement, maar hiermee wordt je team ondersteund terwijl het algehele managen ervan makkelijker wordt.

3. Luister naar je team

Luisteren naar je team kan je goed helpen doorgronden wat de teamleden nodig hebben, wat ze motiveert en welke opzet bij hun manier van werken past. Als je dit optimaliseert heeft dat een goede uitwerking op hun creativiteit en algehele presteren.

Een-op-een-meetings aanbieden en beoordelingen houden kan de productiviteit ook verhogen omdat werknemers zo hun ideeƫn kunnen delen en het debat kunnen aangaan, terwijl de werkplekcultuur ook verbeterd wordt.

4. Tools om samen te werken

CIO's moeten gebruik maken van de tools die ze tot hun beschikking hebben, en zouden ook moeten overwegen om te investeren in team management software.

Collaboration tools als Evernote, Speakap en Slack kunnen ondersteuning bieden aan teams die aan een gezamenlijk doel werken.

5. Delegeren

Het verdelen van de werklast, door verschillende taken aan de juiste teamleden toe te wijzen, zorgt ervoor dat de kwaliteiten van de teamleden het beste tot hun recht komen.

6. Teambuilding

Teambuilding is cruciaal voor wie aan een gezamenlijk zakelijk doel werkt.

Workshops, brainstormsessies en hackathons zijn geweldige manieren om teamleden aan te sporen goed mee te doen en hun meningen te uiten over ideeƫn die ze misschien hebben. Dit kan leiden tot nieuwe ideeƫn en investeringen in het bedrijf.

7. Training

Ondernemingen moeten de vaardigheden van hun werknemers ontwikkelen om er zeker van te zijn dat ze hun functie goed uitvoeren.

Volgens Gartner weerhoudt een gebrek aan kennis 22% van de teamleden ervan creatief in hun functie te zijn.

Trainingen en overkoepelende ontwikkelprogramma's zijn goede manieren om de kennis en prestaties van de werknemers te verbeteren. Hierdoor kunnen ze makkelijker met nieuwe ideeƫn komen om het bedrijf een voorsprong op de concurrentie te geven.

CIO.NLĀ  Chloe Dobinson

Index