Brancheonderzoek ICT bedrijven: 76 procent verwacht stijging omzet

16 oktober 2014

Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76 procent van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet.

Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. Zo geeft 86 procent van de respondenten aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.

Mark Beekman, Group Marketing Director bij Graydon: “We zijn blij dat de ICT-branche gelooft in een mooie toekomst. Dat ruim driekwart van de ICT-bedrijven vandaag optimistisch gestemd is, betekent een flinke verbetering tegenover 2013. Toen werd de markt slechts door iets meer dan de helft als positief ervaren. Uit ons onderzoek blijkt verder dat 76 procent van de ICT-bedrijven dit jaar een omzetstijging verwacht, 21 procent daarvan zelfs een stijging met meer dan 20 procent. Dat 57 procent van de ICT-bedrijven vandaag kansen ziet op de internationale markt, is voor ons het bewijs dat de ICT-sector dit optimisme straks ook zal vertalen in economische groei.”

Ook op het vlak van marketing- en salesbeleid wijst het brancheonderzoek van Graydon op een flinke dosis optimisme. Ruim 40 procent van de ICT-ondernemingen geeft aan dat hun marketingbudget is gestegen, bij 45 procent is het gelijk gebleven. Slechts 14 procent van de respondenten is gaan besparen op sales en marketing.

E-mailmarketing (65 procen), sociale media (58 procent), content marketing (59 procent) en online marketing (66 procent) scoren binnen de ICT-sector het beste. Direct mailings en telemarketing lijken afgedaan te hebben. 

Beekman: “Van de respondenten geeft 42 procent aan meer gebruik te willen maken van marketing en business intelligence. Dit is een goede ontwikkeling. Hierdoor krijgen ze meer en betere klant- en marktinzichten, waardoor ze acties sneller kunnen opvolgen en meer omzetgroei kunnen realiseren. Bijvoorbeeld doordat ze hun potentiële markt beter in kaart kunnen brengen én doordat ze ‘look-a-likes’ kunnen benaderen op basis van bestaande klantengroepen.”

Klik hier voor het volledige onderzoek.

ChannelConnect  Pim Hilferink

Index