Word geen eenzame CIO - 5 tips

31-7-2015

Het lijkt eenzaam aan de top, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Niemand wil eenzaam zijn en dat geldt naast ons privéleven ook voor ons

zakelijk bestaan. Maar als je kijkt naar de uitdagingen waarmee een

moderne CIO te kampen heeft, een rol die vraagt om het uiterste, is het

eenvoudig om ge√Įsoleerd te raken.


In het recente verleden is al veel geschreven over de eenzame positie van de CEO en er zijn veel parallellen in deze analyses die je door kunt trekken naar de CIO en IT-manager. In dit artikel onderzoek ik een aantal technieken die maken dat je als CIO niet alleen komt te staan.

Als baas van de IT-organisatie, word van je verwacht dat je alles weet over de laatste ontwikkelingen in cyber en technologie. Maar zoals we allemaal weten, groeit de agenda waarmee je te dealen hebt in rap tempo, wat de uitdagingen steeds groter maakt. In tegenstelling tot middle managers, heb je geen peers bij wie je te rade kunt gaan voor advies en wordt van je CEO of board verwacht dat je niet alleen een heldere, ge√Įnformeerde mening kunt vormen over een issue, maar ook dat je de laatste innovaties kunt doorgronden.

Dit zijn vijf technieken die je kunt gebruiken om optimaal te presteren en die voorkomen dat je een eenzame CIO wordt:

1. Zoek veilige plekken op waar je onzeker mag zijn

Het ontwikkelen van je eigen supportnetwerk binnen je organisatie kan een zeer krachtig instrument zijn om je het gevoel te geven dat je het uiterste uit je mogelijkheden haalt. We hebben een soul-mate nodig die wij kunnen vertrouwen, maar kies deze zorgvuldig en houd je aan de basisregels voor vertrouwelijkheid.

Niemand kan altijd de juiste beslissing maken, maar iemand naast je hebben die ook de branche, klanten en businesscontext begrijpt, kan van onschatbare waarde blijken.

Als je geen peer group hebt waarin je in een vertrouwde sfeer zaken kunt delen, moet je meer tijd gaan investeren in je netwerk. Maak om te beginnen eens een lijst met gerespecteerde leiders van wie je wilt leren. Zij worden wellicht hoog aangeschreven vanwege hun innovatieve manier van handelen en als branchebepalend gezien. Neem met één of twee van hen contact op en bespreek gedurende een lunch ervaringen en uitdagingen. Je zult verbaasd staan van hoeveel andere CIO's je graag van advies willen voorzien.

2. Houd je agenda breed

Ownership over de IT agenda betekent dat je een gezonde interesse moeten hebben wat betreft technologie, maar kijk uit dat je niet de enige boardmember bent die dit heeft. Nu IT belangrijker dan ooit tevoren is geworden voor bedrijven, is je rol aan het veranderen van solutions provider naar business partner; dit verkleint de kans op eenzaamheid in je functie, maar je moet daardoor wel een interesse en goed begrip kweken in end-to-end businessmodellen, de dynamiek van je branche, klantmotivaties en klantverwachtingen.

3. Ga niet boven je team zweven

Houd de lijntjes met je eigen team kort en blijf hard aan de relaties met je directe managers werken. Maar denk ook aan de veelbelovende jonge krachten in de breedte van je team. Omdat mensen jou als hoogste baas zien, vertellen ze je niet alles even gemakkelijk, dus je moet erin investeren om ook op persoonlijk niveau te kunnen communiceren. Dit stukje extra betrokkenheid dat je kunt krijgen van een junior lid van een team door mentor te zijn, kan leiden tot grote voordelen voor jou en je vinger aan de pols houden bij opkomende technologie√ęn en trends.

4. Blijf in jezelf investeren

Hoewel veel van je presteren al een boost kan krijgen door te communiceren met vertrouwelingen (zie punt 1), zijn er momenten in je carrière dat je aanvullende begeleiding nodig zult hebben van iemand die absoluut geen bedreiging voor jouw baan vormt. Vergeet jezelf niet als je trainingsbudgetten aanwendt om je team te verbeteren en investeer in jezelf net zoals je in je team investeert. De diensten van een discrete adviseur die geen oordeel over jouw presteren zal vormen en met wie je over plannen kunnen sparren, kunnen bevrijdend werken en je helpen te leven met de consequenties van een moeilijke beslissing.

5. Alles draait om INFORMATIE

Het feit dat je dit artikel leest, maakt al dat je één stap voor ligt op andere leiders omdat je jezelf openstelt voor nieuwe inzichten en je honger naar kennis probeert te stillen. Maar beperk jezelf niet tot enkel IT-gerelateerde publicaties en lees ook eens de magazines en websites die andere afdelingen tot zich nemen.

Je kunt ongelooflijk veel leren van events en fora gericht op CIO's, maar wees er wel zeker van dat deze aansluiten bij jouw uitdagingen. Waar je ook inzicht verkrijgt, probeer altijd een klein deel van je enorm drukke week te reserveren voor een stukje filosofie over je vak, hoe lastig dat in het begin ook mag lijken.

Hoewel je rol steeds complexer wordt en de kans op isolatie groeit, ben je wel in de unieke omstandigheid om de controle te nemen over de factoren die deze isolatie veroorzaken als je jezelf aan bovenstaande tips houdt. Zorg voor een open mind, ontwikkel jezelf en je zult merken dat de weg naar CIO-verlichting bezaaid ligt met zowel persoonlijke als professionele beloningen hiervoor.

CIO

Chris Eversfield is jarenlang IT-manager en CIO geweest, onder andere bij Adidas. Momenteel heeft hij met Attitude Advisory een eigen bedrijf in CXO-coaching.

Index